Ture & rejser

Udvikling og personlig vækst igennem oplevelser

Hos NBU er en af tilgangene til personlig udvikling hos de unge at vi er med til at skabe muligheder for at opleve sig selv i andre kontekster end de sædvanlige.

I dagligdagen gør personalet et stort arbejde med at motivere til fritidsaktiviteter i nærområdet. Udover dette er der hvert år tilrettelagt en fælles ski tur for hele NBU. Dog er søskendehuset Bella Vista ikke deltagende her endnu, mest grundet den store aldersforskel der er imellem børnene og de unge i behandling for f.eks. angst.

Udover skituren er der hvert år mulighed for at planlægge en udenlandsrejse. Hvad der her planlægges er individuelt fra afdeling til afdeling. Vi har tidligere været i lande som Tyrkiet, Frankrig, Spanien osv. Det er altid mange overvejelser involveret og en sådan rejse arrangeres efter de omstændigheder og de unge der er i afdelingen.

Det kan eksempelvis være at der et år ikke er en rejse ud over ski turen, Det kan også være at der vælges en kanotur eller fjeldvandring i Norge eller Sverige. Det kan også være en bil rejse eller en charterrejse der tages på.

 

Det der er det essentielle for os i NBU er at rejsen giver de unge mulighed for oplevelser der støtter deres personlige vækst og udvikling.